وبلاگ تخصصی زبان انگلیسی

وبلاگ تخصصی زبان انگلیسی

وبلاگ تخصصی زبان انگلیسی

وبلاگ تخصصی زبان انگلیسی

نوشتن به زبان انگلیسی و اثرات آن در یادگیری

سه شنبه, ۱۵ آبان ۱۳۹۷، ۱۰:۰۶ ق.ظ

می‌توان تلاش کرد که با نوشتن به زبان انگلیسی سرعت یادگیری را نیز رشد داد؟ پیش‌تر دیدیم که می‌توان با تمرکز اختصاصی روی هر کدام از تمرین‌های زبانی، سطح عمومی زبان را نیز رشد داد و به عنوان مثال در مورد مهارت ترجمه صحبت کردیم. این در حالی است که بیشتر افرادی که آموختن زبان انگلیسی را آغاز می‌کنند، هدفشان توانایی در صحبت کردن آن زبان است. همچنین ممکن است هدف زبان‌آموزان استفاده از زبان انگلیسی جهت رشد کاری، و یا علمی، سفر کردن به مناطق مختلف و حتی رشد شخصی باشد. توانایی در مطالعه کردن به یک زبان دیگر نیز گاهی به عنوان یک هدف مهم مطرح می‌شود اما معمولا نسبت به سخن گفتن از اولویت کمتری برخوردار است.

در این بین تمایل به نوشتن به زبان انگلیسی معمولا یکی از مظلوم‌ترین مهارت‌ها و از نادرترین هدف‌ها است. هر چه باشد بعید است که یادگیری املای لغات و توانایی در نوشتن بتواند به برقراری یک مکالمه کمک خاصی بکند. و اینگونه به نظر می‌رسد که این مهارت کمکی به رشد ابرازِ تمایلاتمان یا درک خواسته‌های دیگران نمی‌کند.

واقعیت این است که اگر شما نحوه یادگیری مهارت های نوشتاری زبان انگلیسی را بیاموزید، قابلیتِ کلی شما در زبان‌آموزی و حتی مهارت تکلم شما نیز افزایش می‌یابد. سرعت رشد دیگر مهارت‌های زبانی شما نیز بیشتر می‌شود و درک عمیق‌تری از آموخته‌های خود نیز خواهید یافت.

به عنوان نمونه، داشتن یک ژورنال و یا دفتر ثبت وقایع روزانه، بسیار مفیدتر است از عبور از تمرین‌های نوشتاری در بسته‌های آموزشی. در ادامه درباره ۵ موضوع مهم که لازم است در روند نوشتن به زبان انگلیسی به آن‌ها توجه کنید می‌پردازیم و ضروری است از هر مسیری که زبان را می‌آموزید به این موارد توجه کنید.

نوشتن به زبان انگلیسی به شما اجازه می‌دهد که آنچه را که آموخته‌اید از طریق یک حس دیگر نیز تجربه کنید.

از نظر عملی این یک اصل اثبات شده است که در جریان یادگیری یک موضوع، هر چقدر تعداد حواسی که درگیر آن مطلب هستند بیشتر باشد، مانایی آن موضوع در ذهن و حافظه ما بیشتر خواهد بود.

به عنوان مثال، اگر شما یک قاعده گرامری را بیاموزید و از طریق تمرینِ شفاهی بارها و بارها جمله‌ها و کلمات آن را تکرار کنید، روندی کُندی در یادگیری آن قاعده خواهید پیمود. اما اگر برای یادگیریِ همین قاعده دستوری، از عملیات نوشتن نیز کمک بگیرید، به واسطه تکرار و افزودن یک حس جدید، درک و عمق و ماندگاری این قاعده در حافظه شما بیشتر خواهد بود.

 

نوشتن به زبان انگلیسی همانند صحبت کردن، نیمی از ابزارهای بیان کردن است.

‌وقتی ما درباره چیزی صحبت می‌کنیم و یا آن‌ را می‌نویسیم، مغر ما عملیات بسیار مشابهی را انجام می‌دهد. علت این امر آن است که نوشتن به زبان انگلیسی و صحبت کردن به زبان انگلیسی هر دو شامل آماده سازی یک پیام و انتقال آن به دنیای بیرون است.

تنها تفاوت ظاهری این دو مهارت این است که در صحبت کردن، این پیام از دهان خارج می‌شود و در نوشتن به زبان انگلیسی این پیام از مغز ارسال و با گذر از دست به روی کاغذ ثبت می‌شود. این تفاوت چندان چشمگیر نیست.

کافی است کمی روی این موضوع تأمل کنید. وقتی که به موضوعی می‌اندیشید چه اتفاقی می‌افتد؟ بیشتر افراد موضوعی که می‌خواهند بدان بیاندیشند را در ذهن خود بیان می‌کنند. اما موقع نوشتن چه اتفاقی افتد؟ دقیقا همین روند تکرار می‌شود با این تفاوت که نگرانی و استرس ارتباط آنی با مخاطب وجود ندارد و کسی در همان لحظه منتظر پاسخ شفاهی شما نیست.

نوشتن به زبان انگلیسی با استفاده از یک دفترچه وقایع روزانه، راهی جذاب برای ایجادِ ارتباطی نزدیک با زبان است.

هر وقت ارتباط ما با موضوعی نزدیک و شخصی باشد، هم از آن ارتباط لذت می‌بریم و هم زحمت کمتری برای دنبال کردن آن متحمل می‌شویم. به همین دلیل است که نوشتنِ موضوعاتی که با آن‌ها ارتباط شخصی برقرار می‌کنیم اهمیت دو چندان دارد.

نباید برنامه ما این باشد که فقط از روی متون کتاب‌های آموزشی و یا طبق دستور تمرین‌های نوشتاری دست به قلم ببریم. وقتی که با موضوعات مورد نظر خودمان شروع به نوشتن می‌کنیم به لغاتی جدید نیاز پیدا می‌کنیم که فرصت‌های بی‌نظیرِ یادگیری هستند. علاوه بر این، با نوشتن هر سطر، با چشم خود امکان استفاده از مهارت زبانیمان را می‌بینیم و لحظه لحظه رشدمان را نظاره می‌کنیم.

نوشتن به زبان انگلیسی راهی دقیق برای سنجش میزان رشد در اختیار شما قرار می‌دهد.

اگر به موضوع قبلی توجه کنید و یک دفترچه وقایع روزانه به زبان انگلیسی داشته باشید این فرصت را دارید که رشد خود را بسنجید و توانایی خود را محک بزنید.

بعد از گذشت مدتی شما می‌توانید تفاوت بسیار محسوسی بین نوشته‌های آغازین، میانی و نوشته‌های اخیر خود بیابید. این تفاوت‌ها نه تنها در پیچیده‌تر شدن جملات و کلمه‌ها مشاهده می‌شوند بلکه در سرعت نوشتار هم دیده می‌شوند. به بیان دیگر سرعت تبدیل یک فکر به نوشته در شما افزایش می‌یابد. این افزایش سرعت اثر خود را حتی در سرعت تکلم نیز می‌گذارد و شما خواهید دید که با سرعت بیشتری می‌توانید منظور خود را به شنونده منتقل کنید.

اساتید و افراد بومی می‌توانند با توجه به مهارتِ شما در نوشتن به زبان انگلیسی پیشنهادات کارآمدی ارائه کنند.

دریافت بازخورد در مسیر یادگیری از ارزش فراوانی برخوردار است. در یادگیری زبان این اهمیت بسیار بیشتر است. درست است که نرم افزارهایی برای دریافت بازخورد نوشتار وجود دارند؛ ولی حقیقت این است که افراد بومی زبان، و در درجه بعدی مدرسین، از بهترین منابع برای دریافت این بازخورد و فیدبک هستند. این افراد چیزهایی را می‌ببیند و می‌شنوند که دیگران از درک آن‌ها ناتوان هستند. همچنین ‌آن‌ها می‌توانند با دقت بسیار بالایی تعیین کنند که روی چه موضوعاتی باید بیشتر تمرکز کنید.

برای دریافت این بازخورد لازم است که ورودی مناسبی در اختیار این افراد قرار دهید. یکی از بهترین ورودی‌ها، نوشته‌های شما هستند. نوشتار یک زبان‌آموز می‌تواند نشانگر ماه‌ها تلاش او باشد و خلاصه مطالبی که در طول زمان آموخته است را یکجا به نمایش بگذارد.

با توجه به تمامی این نکات، لازم است که در جریان یادگیری زبان انگلیسی و یا هر زبان دیگری به نوشتار، توجه مناسبی را اختصاص دهید. علاوه بر انتخاب بسته‌ها و کلاس‌هایی که امکان نوشتن را برایتان فراهم می‌سازند، خودتان نیز با تهیه دفترچه اقدام به نوشتن کنید.

منبع : http://amokhtan.com

  • learningenglish learningenglish1

تقویت مهارت نوشتاری

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی